Hribi picanti cu usturoi si busuioc

Printeaza

Hribi picanti cu usturoi si busuioc din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare, piper, busuioc verde.

Ingrediente:Hribi_picanti_cu_usturoi_si_busuioc

  • 10-12 hribi mari
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 salata verde
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 5-6 frunze busuioc verde

 

Mod de preparare:

Cureţi hribii, le tai codiţele şi îi speli în 2-3 ape. Pui hribii şi codiţe­le să fiarbă în apă caldă cu sarea şi zahărul. Laşi 20 de minute şi scurgi într-o strecurătoare. Speli salata verde frunză cu frunză, iar pe cele mari le pui deoparte pentru ornat.

Tai miezul salatei şi ardeiul gras fâ­şii, apoi feliuţe, iar roşiile le tai fe­lii. Aşezi legumele în straturi într-un castron adânc pe fundul căruia pui frunzele mari de salată. Pui roşiile presărate cu sare şi hribii tăiaţi felii subţiri.

Amesteci uleiul cu oţetul, adaugi un praf de sare, de piper şi usturo­iul pisat. Torni sosul peste legume şi hribi, amesteci de jos în sus cu două furculiţe. Decorezi cu frunze de bu­suioc tocate fin şi pui salata la rece 1 oră, acoperind vasul.

Hribi picanti cu usturoi si busuioc

Hribi_picanti_cu_usturoi_si_busuioc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. super 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.