Horse’s Neck Cocktail

Printeaza

Horse's Neck Cocktail

Horse’s Neck Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – brandy

Pahar – tumbler mijlociu

Categorie – Brandy drinks

Decoraţiune – coajă de lămâie tăiată în spirală şi paie

 

Se serveste la orice oră

 

Ingrediente:

  • 2/10 brandy
  • 8/10 GingerAle
  • după dorinţă, câteva picături de angostura

 

Denumirea înseamnă în limba engleză „coamă de cal” din cauza asemănării cojii de lămâie cu coama unui cal. Unii spun că acest cocktail ar fi apărut în anii ’50, în Statele Unite, iar alţii susţin cu tărie originea sa britanică.

Oricum ar sta lucrurile, amestecul a intrat abia o dată cu a doua codificare IBA în rândul cocktailurilor mondiale şi a fost confirmat în codificarea următoare, din 1993. în reţetarele americane, însă, baza alcoolică este bourbon whiskey care nu-i modifică, totuşi, calităţile.

Preparare:

Se aşază coaja de lămâie astfel încât un capăt să ajungă pe fundul paharului, iar celălalt să atingă marginea. Se umple cu gheaţă tot paharul. Se toarnă cele două ingrediente şi, eventual, cele câteva picături de angostura. Se completează cu paie.

crop Horses-Neck-Cocktail1.jpg   crop Horses-Neck-Cocktail2.jpg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.