Hominy grits (Terci de malai)

Printeaza

Terci de malaiUn mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crocrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta, care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In America, primii colonişti englezi nu cunoşteau porumbul şi au apelat la ajutorul băştinaşilor, care i-au învăţat cum să-l gătească. Astăzi, procesul de măcinare a boabelor de porumb nu mai este nici pe departe atât de laborios pe cât era la începuturi.

In sudul SUA şi în Mexico hominy mare se fol foloseşte pentru a prepara posole – o fiertură bogată şi foarte săţioasă. Păsatul, numit şi hominy mic, se poate măcina şi mai mărunt, pentru a prepara din el aluat pentru tamale şi tortilla.

Mâncăruri similare cu hominy grits există în in intreaga lume. Polenta, mămăliga aurie italienească, este o garnitură foarte populară, în în timp ce în Barbados se prepară un amestec din făină de porumb şi okra, numit cou cou, care se serveşte cu peşte zburător.

Terci de malai

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.