Heringi, sardele si castraveciori acri la capac

Printeaza

Heringi, sardele si castraveciori acri la capac

Ingrediente:Heringi, sardele si castraveciori acri la capac

  • 12 capace
  • 3 heringi
  • 3 fileuri de sardele
  • 150 g castreveciori acri
  • 180 g unt
  • 1 lingură făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1, 1/2 lingură smîntînă
  • 1 legătură mărar
  • 1 ceapă arpagic
  • 600 g cartofi
  • 60 g brînză
  • nucşoară
  • 3/4 pahar vin
  • 3 linguri vodcă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară un piure de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă), şi cu el se spriţuieşte conturul vasului pe fund .

Se fac fileurile de heringi şi de sardele şi se posează (se fierb) în puţină apă, vin, sare, piper şi 3 linguri vodcă.

Se scot fileurile din zeamă, se face pu­ţin sos în care se mai pun 60 g unt, făină, 1 gălbenuş şi 1 1/2 lingură smîn­tînă.

Peştele se taie felii şi se încălzeşte în puţin unt cu ceapa tocată mărunt, se taie mărarul şi castraveciorii julien, apoi se amestecă cu 2 linguri sos şi se umplu mijloacele formelor. Se napează cu restul de sos, se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.