Heringi marinati

Printeaza

Heringi marinaţi din: heringi, vin alb sec, otet, ceapa, morcov, usturoi, sare grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, cimbru, cardamom, salvie.

Poate te itnereseaza si Salata cu peste marinat

Ingrediente:Heringi_marinati

  • 4 heringi
  • 1 cană vin alb sec
  • 1 păhărel oţet
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • l lingură piper boabe
  • 2-3 crenguţe de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1legătură pătrunjel
  • 1legătură mărar
  • 1 linguriţă cardamom
  • 5-6 foi de salvie

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert toate cele vin alb şi oţet, ron­dele şi feliuţe de ceapă, morcov şi usturoi, sare grunjoasă, piper boabe cimbru, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cardamom, foi de salvie – să clocotească mărunt o jumătate de ceas.

Ca mai sus, peştii se curăţă bine de solzi şi maţe, se scurtează de cap şi cozi, se scoate şira spinării (păstraţi lapţii şi icrele) şi se spală în apă rece.

Se scurg şi usucă peştii (cercaţi de reaşezaţi icrele şi lapţii la locul lor), se pun în cratiţă, se toarnă zeama clocotită, se mai lasă pe foc mic, să undească un sfert de oră.

După două-trei zile sunt buni de mâncat, cu pâine de secară ori cu cartofi fierţi .

Heringi marinaţi

Heringi_marinati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.