Hering cu sos de ardei

Printeaza

O reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare.

Ingrediente:Hering cu sos de ardei

  • 8 fileuri de hering
  • 3 ardei capia rosii
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita boia de ardei iute
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi- le, scurgeţi-le de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Presăraţi-le cu sare şi piper, apoi prăjiţi-le înăbuşit, 10 minute, în ulei, zeamă de lămâie şi 3-4 linguri de apă.

Scoateţi fileurile pe o farfurie, acoperiţi-le şi păstraţi-le la cald. In ule­iul rămas puneţi ardeiul curăţat, spălat şi tăiat în fâşii. Când acesta s-a înmuiat puneţi boiaua şi mai lăsaţi la foc mic 1-2 minute. Serviţi câte 2 fileuri la o porţie cu ardei capia şi sosul din tigaie.

Hering cu sos de ardei

Hering cu sos de ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.