Hencles

Ingrediente:

  • ½ kg de faina
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • Drojdie cat o nuca
  • 3-4 pahare de lapte
  • Gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Smantana
  • Nuca macinata

Mod de preparare:

Se framanta faina cu drojdia,zahar,ulei si se lasa la dospit. Separat se prepara un gris mai gros, fiert in lapte, cu zahar, dupa gust, si zahar vanilat.

Dupa ce aluatul este dospit, se intinde o foaie groasa de un deget, se aseaza intr-o tava tapetata cu faina, se pune grisul racit deasupra, se unge cu smantana amestecata cu ou si zahar. Peste gris se presara nuca macinata. Se coace la cuptor la foc potrivit circa 30-40 de minute.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • hencles
  • hencles reteta
  • hencles sasesc
  • reteta hencles
  • prajitura saseasca hencles
  • hencles reteta saseasca
  • lichiu cu gris si smantana
  • retete de hencles
  • hencles cu smantana
  • hencles cu gris

Tags: , , , , , , , ,

One Response to Hencles

  1. eugenia barbat
    16 July 2013 at 09:39

    reteta hencles sasesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact