Hencles

Printeaza

Ingrediente:

  • ½ kg de faina
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • Drojdie cat o nuca
  • 3-4 pahare de lapte
  • Gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Smantana
  • Nuca macinata

Mod de preparare:

Se framanta faina cu drojdia,zahar,ulei si se lasa la dospit. Separat se prepara un gris mai gros, fiert in lapte, cu zahar, dupa gust, si zahar vanilat.

Dupa ce aluatul este dospit, se intinde o foaie groasa de un deget, se aseaza intr-o tava tapetata cu faina, se pune grisul racit deasupra, se unge cu smantana amestecata cu ou si zahar. Peste gris se presara nuca macinata. Se coace la cuptor la foc potrivit circa 30-40 de minute.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • hencles
  • hencles reteta
  • hencles sasesc
  • reteta hencles
  • prajitura saseasca hencles
  • lichiu cu gris si smantana
  • hencles reteta saseasca
  • retete de hencles
  • reteta de henckels
  • henclesu sasesc

1 comentariu

  1. eugenia barbat

    reteta hencles sasesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.