Hassa

Printeaza

O reteta de hassa din: carne de miel, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, usturoi, lamaie, pasta de rosii, ardei iute, faina, boia iute, curcuma, busuioc verde, menta si piper.

Ingrediente:Hassa

  • 200 g carne de miel (sau de vită)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 250 g sos de roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 2 ardei iuţi verzi (proaspeţi)
  • 3 linguri faină albă
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă curcuma
  • 6 frunze busuioc verde
  • 4  frunze mentă
  • 800 ml apă
  • piper

 

Mod de preparare:

Frige carnea pe grătar. Pune într-o crăticioară cu ulei încins sosul de roşii, ardeii iuţi tăiaţi mărunt, boiaua, curcuma şi 2 căţei de ustu­roi. Adaugă busuiocul şi menta tocate mărunt şi usturoiul rămas tăiat lamele.

Adaugă 100 ml apă şi pune-le să fiarbă, la foc mic, 10 minute. Toarnă apoi circa 3 ceşti cu apă, piperează, după gust, şi adaugă carnea de miel când lichidul începe să clocotească.

Desfa în puţină apă făina şi încorporeaz-o în sosul care fierbe, amestecând continuu până când acesta se îngroa­şă. Adaugă pasta de roşii şi lasă totul să fiarbă 10 minute. Adaugă zeama de lămâie şi serveşte preparatul cald, cu gar­nitură de orez.

Hassa

Hassa

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.