Harissa de ardei capia si rosii

Printeaza

Harissa de ardei capia si rosii din: ardei iute, usturoi, sare, chimion, coriandru, rosii uscate, ardei capia, ulei de masline.

 

Ingrediente:Harissa_de_ardei_capia_si_rosii

  • 100 g ardei iuti uscati
  • un catel de usturoi
  • o lingurita de sare
  • jumatate de lingurita de chimion pisat
  • o lingurita de coriandru uscat pisat
  • 3 rosii uscate la soare
  • un ardei capia
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Coaceti ardeiul capia în cuptor până se înmoaie. Puneţi la răcit pe o hârtie de copt.

Aşezaţi ardeii iuti într-un bol, acoperiti-i cu apă fiartă şi ţineţi-i până se înmoaie, timp de 30 de minute.

Scurgeti-i şi îndepărtaţi seminţele. Intr-un blender sau robot de bucătărie mixaţi ardeii iuti şi usturoiul, adăugaţi sarea, chimionul şi coriandul.

Pe măsură ce se transformă în pastă, adăugaţi ulei de măsline.

Hidratati roşiile uscate într-un recipient cu apă fiartă timp de 15 minute şi scurgeţi, înlăturaţi coaja şi seminţele ardeiului capia.

Adăugaţi roşiile şi ardeiul capia în pasta din blender.

Mixaţi şi adăugaţi apă dacă e necesar. Consistenta trebuie să fie a unei paste groase.

Acoperiţi cu un start subţire de ulei de măsline şi tineti la frigider.

Se poate servi cu cipsuri de mălai sau ca sos iute.

 

Harissa de ardei capia si rosii

Harissa_de_ardei_capia_si_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e un fel de sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.