Hamsii in sos de menta

Printeaza

Hamsii in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din vin, menta, sare, ulei.

Ingrediente:Hamsii_in_sos_de_menta

  • 150 g faina
  • 1 kg hamsii fara cap
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 125 ml otet din vin alb
  • 2 linguri menta proaspata, tocata
  • sare
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Tăvăliţi hamsiile prin făină, scuturaţi făina în exces. Prăjiţi-le în mai multe „serii”, în ulei bine încins, fără să le rumeniţi prea tare. Scoateţi-le pe prosop de hârtie absorbantă. Pudraţi-le cu sare.

Luaţi de pe foc tigaia în care le-aţi prăjit, scurgeţi uleiul, fără să o spălaţi. Turnaţi uleiul de măsline şi prăjiţi la foc mediu usturoiul, cca 1 min, amestecând frecvent, să nu se rumenească. Turnaţi oţetul şi lăsaţi să fiarbă 5 min, apoi adăugaţi menta şi luaţi de pe foc.

Aranjaţi hamsiile prăjite pe un platou, turnaţi lichidul din tigaie şi lăsaţi la frigider, cel puţin 3 ore înainte de a servi.

Hamsii in sos de menta

Hamsii_in_sos_de_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.