Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

Printeaza

O reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper.

Ingrediente:Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

  • 2 cartofi albi
  • 2 morcovi
  • 1/4 varză
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură maioneză cu iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 legătură mărar
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune cartofii întregi, cu coajă, în apă cu un praf de sare şi fierbe-i. Intre timp, curăţă morcovii şi taie-i cubuleţe; prăjeşte ceapa tocată în untul topit, pune morcovii şi sotează-i 5 minute, adăugând puţină apă caldă. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Pune usturoiul necurăţat, dar zdrobit într-o tigaie ne­aderentă cu uleiul încins şi căleşte-1 1 minut, pentru aromă, apoi scoate-1. Adaugă varza tăiată fideluţă şi căleşte-o circa 5-6 minute. Decojeşte cartofii şi pasează-i. Adaugă varza călită şi morcovii, amestecă şi încorporează oul, parmezanul ras şi pesmetul.

Formează hamburgeri din compoziţia obţinută şi dă-i la frigider să se întărească. Pune-i pe grătarul aşezat la 8 cm deasupra jarului sau pe o placă de fontă aşezată pe foc şi frige-i câte 2 minute pe fiecare parte. Serveşte-i cu maioneza amestecată cu iaurt si aromată cu mărar tocat mărunt.

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.