Hamburger de vita cu condimente
PrinteazaHamburger de vita cu condimente din: carne de vita, ceapa, usturoi, unt, coriandru, busuioc, cimbru, bicarbonat, sare, piper.
- 600 g carne de vita
- 1 ceapa mica uscata
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt
- 1 lingurita condimente (coriandru, busuioc, cimbru)
- 1 varf cutit bicarbonat (optional)
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Zdrobeşti usturoiul, torni peste el o ceaşcă de apa fierbinte, adaugi sare, amesteci şi după 2-3 minute strecori.
Torni mujdeiul de usturoi peste carnea tocată, adaugi condimentele, untul moale şi frămânţi bine până se omoge-nizează şi se leagă compoziţia. Acoperi castronul cu folie alimentară şi laşi carnea la frigider circa 2 ore.
Fomezi, cu mâna umezită, bile de aproximativ 150 g de carne, le aplatizezi uşor pentru a obţine chiftele rotunde (de mărimea unei chifle), apeşi cu degetul mare în mijlocul fiecăreia, pentru a-şi păstra forma rotundă în timpul coacerii.
Laşi hamburgerii la rece circa 5-6 minute, apoi îi frigi pe grătarul bine încins, circa 3-5 minute pe fiecare parte, pentru a obţine hamburgeri bine pătrunşi, dar suculenţi, îi serveşti imediat.
Hamburger de vita cu condimente
Pofta buna!