Halva din faina

Printeaza

Halva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir.

Ingrediente:Halva din faina

  • 200 g suji (făină din grâu indian)
  • 200 g unt
  • 700 g zahăr
  • 10 nucşoare
  • 100 g alune
  • 30 g fistic
  • 50 g stafide
  • 1 lingură de apă de trandafir

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi făina în apă timp de o oră. Topiţi unturîritr-o cratiţă sau oală. Adăugaţi zahăr şi puţină apă. Dizolvaţi zahărul în untul topit.

Scurgeţi apa din suji şi adăugaţi-l în cratiţă. Amestecaţi continuu la foc moderat.

Agitaţi energic pentru a nu se lipi. Când devine uleios, gros şi se desprinde uşor de pereţii vasului luaţi-l de pe foc. Adăugaţi nucşoară, alune etc.

Turnaţi puţină apă de trandafir pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.