Halva de nuci

Printeaza

Halva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom.

Ingrediente:Halva_de_nuci

  • 250 g nuci
  • 150 g unt clarifiat
  • 120 ml lapte
  • 125 g lapte praf
  • 100 g spuma de lapte
  • 120 g zahar
  • 1/4 lingurita pulbere cardamom

 

Mod de preparare:

Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu foarte mărunt. Intr-o tigaie nonadezivă se pune untul clarifiat, se adaugă nucile si se sotează.

Se adaugă spuma de lapte si se amestecă în continuare. Se pune şi laptele praf si se amestecă în continuare pe foc.

Apoi se toarnă laptele si se amestecă, se adaugă cardamomul şi zahărul şi se amestecă în continuare până ce compoziţia se usucă. Se pune amestecul într-o tavă unsă cu foarte puţin ulei si se lasă la răcit. In funcţie de gust, la servit, se mai pot adăuga nuci mărunţite pe deasupra.

Halva de nuci

Halva_de_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.