Halva de nuci
PrinteazaHalva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom.
- 250 g nuci
- 150 g unt clarifiat
- 120 ml lapte
- 125 g lapte praf
- 100 g spuma de lapte
- 120 g zahar
- 1/4 lingurita pulbere cardamom
Mod de preparare:
Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu foarte mărunt. Intr-o tigaie nonadezivă se pune untul clarifiat, se adaugă nucile si se sotează.
Se adaugă spuma de lapte si se amestecă în continuare. Se pune şi laptele praf si se amestecă în continuare pe foc.
Apoi se toarnă laptele si se amestecă, se adaugă cardamomul şi zahărul şi se amestecă în continuare până ce compoziţia se usucă. Se pune amestecul într-o tavă unsă cu foarte puţin ulei si se lasă la răcit. In funcţie de gust, la servit, se mai pot adăuga nuci mărunţite pe deasupra.
Halva de nuci
Pofta buna!