Halva de morcovi

Printeaza

Halva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic.

Ingrediente:Halva_de_morcovi

  • 1/2 kg morcovi
  • 50 g stafide
  • 6 seminte cardamom
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 850 ml lapte
  • o lingura migdale prajite
  • o lingura fistic prajit

 

Mod de preparare:

Se curăţă si se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. într-o cratiţă cu fund dublu se pun laptele, zahărul si seminţele de cardamom sfărâmate. Se amestecă şi se lasă pe foc un minut.

Se adaugă morcovii si se lasă la fiert pentru o oră, la foc mic. După ce morcovii sunt fierţi, se topeşte untul, se trage de pe foc şi se pun stafidele. Se amestecă şi apoi se toarnă peste morcovi. Se pun şi migdalele şi fisticul mărunţite foarte bine.

Se lasă pe foc mic amestecând mereu până ce compoziţia se dezlipeşte de pereţii vasului. Se pune amestecul într-o tavă, se întinde pentru a obţine bucăţi drepte si se lasă aşa să se răcească. Apoi, se taie şi se serveşte.

Halva de morcovi

Halva_de_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.