Halva de morcovi cu fistic
PrinteazaHalva de morcovi cu fistic din: morcovi, lapte, zahar, alune, nucsoara, apa de trandafiri, fistic.
- 1 kg morcovi proaspeti
- 2 l lapte
- 1,5 kg zahar
- 100 g alune
- nucsoara
- 1 lingurita apa de trandafiri
- 30 g fistic
Mod de preparare:
Se aleg morcovii fragezi şi proaspeţi. Se spală, se curăţă şi se trec prin râzătoare. Se adaugă zahărul şi se pun într-o cratiţă, pe foc moderat. Se lasă până scade sucul.
Se toarnă laptele, amestecând continuu, până când compoziţia se îngroaşă şi răspândeşte o aromă plăcută. La final se pun alunele, fisticul, nucuşoara şi putină apă de trandafir. Halvaua de morcovi se serveşte fierbinte sau rece, ornata cu fistic.
Halva de morcovi cu fistic
Pofta buna!
NU-mi place halvaua, mi se pare ca e prea dulce