Gutui umplute cu miez de nuca si stafide

Printeaza

Gutui umplute cu miez de nuca si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, fistic, miere, unt, scortisoara, frunze de menta, rom.

Ingrediente:Gutui_umplute_cu_miez_de_nuca_si_stafide

  • 4 gutui de marime potrivita
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g fistic
  • 50 g miere sau zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 frunza de menta, optional
  • 50 ml rom

 

Mod de preparare:

Prăjeşti uşor miezul de nucă în cuptor, apoi îl pisezi. Inmoi stafidele în puţin rom, timp de 10 minute. Adaugi miezul de nucă, mierea sau zahărul, scorţişoara şi stafidele. Amesteci până se omogenizează.

Speli gutuile. Le cureţi de coajă. Le tai vârful ca un căpăcel şi le scobeşti în interior. Le umpli cu amestecul de nuci şi torni untul.

Intinzi o foaie de copt într-o tavă şi aşezi gutuile umplute, apoi le dai la cuptor. Le acoperi cu folie de aluminiu şi le laşi o jumătate de oră.

Le scoţi şi torni sucul din tavă peste gutui. Presari fisticul, pisat în prealabil. Laşi la răcorit. Le poţi servi ornate, dacă vrei, cu o frunză de mentă.

Gutui umplute cu miez de nuca si stafide

Gutui_umplute_cu_miez_de_nuca_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.