Gutui in sos de vin

Printeaza

Gutui in sos de vin

Gutui in sos de vin

Ingrediente:

  • 1 kg gutui f coapte
  • 1 cana cu zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • batoane de scortisoara
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1 cana cu apa
  • ulei

 

Preparare:

Spală gutuile, şterge-le şi taie-le în felii mai groase. Trece-le apoi prin puţină făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel absorbant, după care aşază-le într-un vas.

în uleiul rămas pune restul de făină şi zahărul, amestecând continuu până începe să se caramelizeze. Stinge cu vin şi apă şi mai lasă pe foc cât să se topească tot zahărul. Toarnă sosul peste feliile de gutuie.

Lasă la cuptor 10-15 minute. Pentru o aromă deosebită adaugă la final si 1-2 batoane de scorţişoară.

Gutui in sos de vin.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.