Gutui in sos de vin
PrinteazaGutui in sos de vin
Ingrediente:
- 1 kg gutui f coapte
- 1 cana cu zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- batoane de scortisoara
- 4 linguri cu varf cu faina
- 1 cana cu apa
- ulei
Preparare:
Spală gutuile, şterge-le şi taie-le în felii mai groase. Trece-le apoi prin puţină făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel absorbant, după care aşază-le într-un vas.
în uleiul rămas pune restul de făină şi zahărul, amestecând continuu până începe să se caramelizeze. Stinge cu vin şi apă şi mai lasă pe foc cât să se topească tot zahărul. Toarnă sosul peste feliile de gutuie.
Lasă la cuptor 10-15 minute. Pentru o aromă deosebită adaugă la final si 1-2 batoane de scorţişoară.
Pofta buna!