Gutui cu scortisoara

Printeaza

Gutui cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara.

Gutui_cu_scortisoara _04

Gutui cu scortisoara

 

Ingrediente:

  • 3 gutui
  • 150 ml vin rosu, dulce
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 baton de scortisoara, optional

 

 

 

Mod de preparare:

Speli gutuile, le cureţi de oajă, le tai jumătăţi, apoi le cureţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le aşezi într-un vas. Torni vinul şi le laşi la macerat. Intr-o tigaie pui zahărul la topit, păstrezi puţin penlru a presăra peste gutui înainte să le dai la cuptor.

Gutui_cu_scortisoara

Când acesta a inceput să devină arămiu, treci prin el gutuile. Le ţii în sos cam 2 minute pe fiecare, le scoţi şi le aşezi într-un vas de copt. Torni vinul în care au stat gutuile şi presari scorţişoară. Pui, dacă vrei, batonul de scorţişoară şi dai la copt, pentru 30 de minute.

Gutui_cu_scortisoara _04

Incerci una dintre gutui cu furculiţa, şi dacă este moale şi s-a format sirop în vas, gutuile sunt gata. Le serveşti după ce s-au răcit. Le serveşti după ce s-au răcit cu o lingura de inghetata de vanilie sau cu sorbet de coacaze sau lamaie.

Gutui_cu_scortisoara _02

Gutui cu scortisoara

Gutui_cu_scortisoara _03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.