Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci

Printeaza

Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci din: făină, drojdie uscată, sare, apă călduţă, lapte bătut, ulei, brânză de vaci, usturoi, paprică afumată, brânză cedar rasă.

Gustare_de_casa_cu_verdeata_si_branza_de_vaci

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă sare
  •  120 ml apă călduţă
  • 120 ml lapte bătut
  • 5 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci
  • 1 căţel de usturoi
  •  1 linguriţă paprică afumată
  •  5 linguri ceapă verde tocată
  •  100 g brânză cedar rasă

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, se amestecă toate ingrediente­le în afară de cedar.

Se pregăteşte apoi aluatul din toate ingredientele menţionate, se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească cca o oră şi jumătate.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat. Se ung foile cu umplu­tura şi se presară cedar; se rulează.

Se taie în două ruloul, pe lung. Fâşiile se aşază cu partea tăiată în exterior şi se împletesc.

Se aşază într-o formă ta­petată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Se lasă să mai crească cca 15 min.

Se acoperă forma cu folie de alumi­niu şi se coace 45-50 min. în cuptorul încins la 185 °C.

Cu cca 20 min. înainte de a fi gata, se îndepărtează folia de aluminiu.

Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci

Gustare_de_casa_cu_verdeata_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gustare cu migdale

Gustare cu migdale

Gustare cu migdale din: migdale, smochine, miere, ulei, cocos, fulgi cocos, chia, pudră de roşcove, caise, stafide, merisoare, in, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g migdale hidratate 50 g de smochine 50 g miere 20 ml ulei cocos topit la bain marie 50 g fulgi cocos 1 linguriţă pudră de roşcove 10 g chia nemăcinată câte 25 […]

 

Reteta zilei: Gustare cu pepene verde si branza de capra

Gustare cu pepene verde si branza de capra din: pepene verde, dovlecel, suc de lamaie, sare, ulei de masline, branza de capra, menta, coaja de lamaie. Ingrediente:  pepene verde 1 dovlecel 1½ linguriță suc de lămâie ¼ linguriță sare 2 linguri ulei de măsline 120gr brânză de capră ¼ ceasca menta tocata coaja de la […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.