Gustare cu icre

Printeaza

Gustare cu icre

Gustare cu icre

Ingrediente:

  • 100 g icre roşii
  • 300 ml apă
  • 600 g făină
  • 15 g drojdie
  • două linguriţe de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • doi cartofi, un fir de praz
  • salată verde
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • ulei pentru tavă
  • maioneză

 

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pasează. Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul tos şi puţină făină, până când rezultă un aluat curgător.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 15 minute. Se amestecă bine cu uleiul de măsline, restul de făină, sarea şi cartofii reci. Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se unge şi deasupra cu ulei şi se pre­sară cimbrul uscat.

Se introduce în cuptor şi se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se lasă să se răcească, se taie în bucăţi mai mici şi se ornează cu sos de maioneză, frunze de salată şi icre roşii.

Se serveşte rece, alături de felii de praz şi parmezan. Prazul se poate toca mărunt şi introduce în aluat alături de cartofi.

Gustare cu icre

Gustare cu icre.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte interesant aperitivul asta cu icre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.