Gulii umplute cu orez si carnati
PrinteazaGulii umplute cu orez si carnati din: gulii, orez, cârnaţi proaspeţi, roşii decojite, ulei, faină, zahăr, verdeaţă, sare.
Ingrediente:
- 6-8 gulii tinere
- 1 ceaşcă orez
- 2 cârnaţi proaspeţi
- 3 roşii decojite
- 1 ceaşcă ulei
- 1 linguriţă faină
- 1 linguriţă zahăr
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă guliile de coaja tare, se spală şi se golesc de miez. Se scurg câteva minute, după care se umplu cu un amestec format din: bucăţi de cârnaţi prăjiţi puţin în ulei, orez fiert, verdeaţă tocată şi o roşie tăiată felii subţiri.
Amestecul se sărează şi se piperează, după gust. Se iau bucăţi de. cârnaţi, se pune în fiecare gulie câte una, se umple golul rămas cu amestecul de orez şi se aşează guliile într-o cratiţă cu pereţii înalţi. Se face un sos din apă caldă, ulei, sare şi piper boabe şi se toarnă peste gulii.
Se acoperă cratiţa şi se fierbe totul la foc mic. Se scade o oră şi, când guliile s-au înmuiat, se adaugă o linguriţă de zahăr dizolvat într-o ceaşcă de apă împreună cu o linguriţă de faină.
Se acoperă guliile cu două roşii tăiate subţiri şi se mai lasă mâncarea pe foc un sfert de oră, Se servesc calde.
Pofta buna!