Gulii umplute cu orez si carnati

Printeaza

Gulii umplute cu orez si carnati din: gulii, orez, cârnaţi proaspeţi, roşii decojite, ulei, faină, zahăr, verdeaţă, sare.

Gulii umplute cu orez si carnati

Ingrediente:

  • 6-8 gulii tinere
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 cârnaţi proaspeţi
  • 3 roşii decojite
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 linguriţă faină
  • 1 linguriţă zahăr
  • verdeaţă tocată
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă guliile de coaja tare, se spală şi se golesc de miez. Se scurg câteva minute, după care se umplu cu un amestec format din: bucăţi de cârnaţi prăjiţi puţin în ulei, orez fiert, verdeaţă tocată şi o roşie tăiată felii subţiri.

Amestecul se sărează şi se piperează, după gust. Se iau bucăţi de. cârnaţi, se pune în fiecare gulie câte una, se umple golul rămas cu amestecul de orez şi se aşează guliile într-o cratiţă cu pereţii înalţi. Se face un sos din apă caldă, ulei, sare şi piper boabe şi se toarnă peste gulii.

Se acoperă cratiţa şi se fierbe totul la foc mic. Se scade o oră şi, când guliile s-au înmuiat, se adaugă o linguriţă de zahăr dizolvat într-o ceaşcă de apă împreună cu o linguriţă de faină.

Se acoperă guliile cu două roşii tăiate subţiri şi se mai lasă mâncarea pe foc un sfert de oră, Se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.