Gulii umplute cu ardei

Printeaza

Gulii umplute

Ingrediente:Gulii umplute cu ardei

  • 10 gulii potrivite
  • 100 g ceapă
  • 3-4 iinguri ulei
  • 250 g orez decorticat
  • 1-2 morcovi
  • 300 g suc de roşii
  • sare
  • 100 g smântână degresată
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură boia ardei dulce

 

Mod de preparare:

Se aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în interior şi se umplu cu o compoziţie de orez preparată astfel: ceapa tocată mărunt şi morcovii daţi prin răzătoarea mare se călesc cu apă, ulei şi sare.

Când s-au călit bine, se adaugă orezul, după ce în prealabil a fost ales şi spălat. Se pune şi boia de ardei dulce, se stinge cu 1/2 litri apă clocotită, se amestecă şi se lasă pe foc domol să fiarbă acoperit 10-15 minute, după care compoziţia este bună pentru umplerea guliilor.

Când se opreşte focul, se pune şi mărarul tocat fin. Se iau guliile, se umplu şi se aşază într-o tavă care se umple cu sos de roşii, se introduce la cuptor sau se lasă să fiarbă pe aragaz până se înmoaie guliile. Se pot servi cu smântână degresată.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Interesante guliile umplute. Ies bune? Ca eu nu am mai facut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.