Gulii de toamnă

Printeaza

Gulii  de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 gulii de toamna
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi gulii de toamnă (cu coaja violetă) sau le puteţi înlocui cu ţeline, cam de aceeaşi mărime. Curăţaţi-le de coajă şi fierbeţi-le 15 minute în apă cu sare, apoi lăsaţi-le la răcit. Căliţi în ulei ceapa şi usturoiul tocate şi morcovul ras pe razătoarea mare.

Adăugaţi pasta de tomate şi carnea în acest amestec, mărarul tocat mărunt, sare şi piper. Cu acest amestec bine omogenizat umpleţi guliile cărora le-aţi eliminat miezul.

Puneţi deasupra fiecăreia, peste umplutură, câte o foaie de dafin, aşezaţi-le într-un vas termorezistent, cu puţină apă şi ţineţi-le la cuptor cel puţin 40 de minute, la foc potrivit.

Gulii  de toamnă

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Virginia Costinas

    Tu umpli tot cu carne tocata?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.