Gulii, morcovi, ţelină

Printeaza

Gulii, morcovi, ţelină

Ingrediente:Gulii, morcovi, ţelină

  • gulii
  • morcovi
  • ţeline mari
  • zeamă de carne
  • unt
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Curăţăm guliile, morcovii şi ţellna, le spălăm, le tăiem în felii ca de manda­rină, sau cu o linguriţă specială, ascu­ţită, scoatem mici sfere, pe care le mai potrivim puţin cu cuţitul. Le opărim cu apă clocotită şi le scurgem.

Adăugăm o bucată de unt şi zeamă de carne strecu­rată, cît să acopere fundul vasului. Pu­nem capacul şi înăbuşim totul (de pre­ferinţă pe baia de apă), in cuptor sau la marginea plitei, pînă se moaie. Din cînd în cînd, adăugăm cîte o lingură de zeamă de carne, pentru ca zarzavatul să nu se usuce.

Cînd zarzavatul s-a muiat, îl trecem în­tr-o cratiţă mai mare, turnăm deasupra zeamă de carne concentrată, stropim cu vin, presărăm puţin zahăr şi dăm cratiţa la cuptor, neacoperită. Scuturăm des pen­tru ca zarzavatul să se rumeneaiscă uni­form.

După 10—15 minute, cînd zarza­vatul se acoperă cu o pieliţă lucioasă, scoatem cratiţa şi servim toate felurile împreună, ca garnitură, sau fiecare fel separat, aşezat în grămăjoare.

Se pot servi şi ca un fel de mîncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.