Gulii cu cirese

Printeaza

 Gulii cu cirese

Ingrediente:Gulii cu cirese

  • 1 kg gulii
  • 250 g cireşe pietroase
  • 3/4 lingură de făină
  • 70 g chimen
  • 150 g unt
  • 3/4 pahare lapte
  • sare
  • 3 linguri de smîntînă
  • 1 legătură de verdeaţă

 

Mod de preparare:

Guliile se curăţă, se taie sferturi (ca felia de portocală) şi se fierb cu apă, puţină sare şi 30 g unt.

Cînd a mai scăzut apa, se face separat sos alb din unt şi făină (rîntaş blond) şi se fierbe cu laptele şi zeama de la gulii.

Acest sos se toarnă peste gulii, se pun cireşele fără sîmburi şi se mai fierb împreună circa 15 minute.

Cînd sînt gata se pune smîntîna şi verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.