Gulie caramel cu file de porc

Printeaza

Gulie caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa.

Ingrediente:Gulie_caramel_cu_file_de_porc

  • 600 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 800 g gulii
  • 100 g kaizer afumat
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 300 ml supa

 

Mod de preparare:

Se spală carnea cu apă rece, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă guliile şi se taie mai întâi rondele, apoi beţigaşe. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se taie kaizerul felii, se căleşte în unt până devine crocant şi se scoate pe o farfurie.

Se prăjeşte şi carnea, se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la cuptor 15-20 de minute. Se căleşte gulia în grăsimea rămasă în tigaie, se sărează, se piperează şi se caramelizează cu zahărul. Se stinge cu oţet. Se toarnă supa şi se lasă cea 15 minute la fiert.

Se condimentează şi se adaugă feliile de kaizer. Se taie carnea felii şi se serveşte împreună cu gulia şi restul legumelor, eventual se presara cu mici inele de ceapa verde.

Gulie caramel cu file de porc

Gulie_caramel_cu_file_de_porc

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Vai cum arata carnea, asa suculenta!!

  2. foarte bine arata!

  3. Nu am mai auzit si nici nu am mai mancat gulie caramel, cu fileul de porc ma descurc 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.