Gulaş unguresc cu găluşte

Printeaza

Gulaş unguresc cu găluşte

Ingrediente:Gulaş unguresc cu găluşte

  • 750 g carne
  • 250 g costită de porc afumată
  • 2 lin­guri bulion de roşii
  • 1 ceapă
  • 10 cartofi
  • 10 lin­guri smantană
  • l ceaşcă bulion de carne
  • unt sau untură pentru prăjit
  • 2 linguri făină
  • sare
  • boia
  • 10 găluşte fierte

Mod de preparare:

Alegem carne moale, o curăţăm şi o batem uşor, o tăiem în cuburi mici, pre­sărăm sare, boia şi făină, pe două părţi (care vin faţă în faţă) şi prăjim cu ceapă rumenită mai înainte în sucul ei.

Opărim costiţa afumată, radem părţile înnegrite, o rumenim în grăsime şi o tă­iem în cuburi mici ca şi carnea, lăsînd-o cu şoriciul. Intr-o cratiţă adancă aşezăm carnea, slănina şi cartofii tăiaţi ca feliile de portocală şi opăriţi (cei noi se pun cruzi).

Turnăm apoi un sos de smantană, acoperim cratiţa cu ca­pacul şi lăsăm să fiarbă înăbuşit 1 oră, de preferinţă în baia de apă.

Cu 10 minute înainte de a servi gula­şul, adăugăm restul de smantană fiartă puţin înainte, apoi găluştelele fierte sepa­rat şi lăsăm totul să stea înăbu­şit la foc cîteva minute. Cînd servim pre­sărăm deasupra verdeaţă tocată.

Nu punem toată smantană dintr-o dată în sos pentru ca să nu se transforme în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.