Gulas de peste

Printeaza

O reteta de gulas de peste din: file de peste, ceapa, ardei grasi, pasta de ardei, boia, ulei, cartofi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 700 g file de peste (crap, somn, macrou)
  • 4 cepe
  • 6 ardei grasi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita boia de ardei iute
  • 100 ml ulei
  • 500 g cartofi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Curăţaţi fileurile de peşte de oscioare, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Taiaţi-le apoi în cubuleţe şi prăjiţi-le în 2-3 linguri de ulei până când se rumenesc bine pe toate părţile. Separat, prăjiţi în uleiul rămas ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, împreună cu ardeiul gras curăţat, spălat şi tocat mărunt.

După ce acestea s-au înmuiat bine, adăugaţi pasta de ardei, boiaua, cartofii curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi supa de peşte. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 de minute, după care puneţi în cratiţă şi bucăţile de peşte prăjit.

Adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi gulaşul să mai fiarbă 10 minute la foc mic. Serviţi-I cald cu verdeaţa rămasă presărată deasupra.

Gulas de peste

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • gulas de peste
  • https://www restaurantedelux ro/gulas-peste html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.