Gulas din muschi de bou

Printeaza

O reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare.

Ingrediente:Gulas din muschi de bou

  • 800 g muşchi de bou din zona scapulei
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 I suc de roşii
  • 500 g cartofi
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  • foi de dafin
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o julien. Tăiaţi car­nea bucăţi destul de mari şi rumeniţi-le în 70 g de ulei, într-o cratiţă care să se poată băga şi în cuptor, apoi adăugaţi ceapa şi lăsaţi-o să se rumenească. Turnaţi în cratiţă sucul de roşii şi jumătate de pahar de apă, presăraţi cu boia de ardei iute şi săraţi.

Daţi în clocot, amestecând continuu. Luaţi crati- ţa de pe foc şi băgaţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 1 oră şi 30 de minute.

Curăţaţi între timp cartofii şi tăiaţi-i bucăţi cam tot atât de mari cât cele de carne. Spălaţi frunzele de dafin.

Scoateţi cratiţa din cuptor, adăugaţi un pahar de apă, cartofii şi foile de dafin. Mai fierbeţi înăbuşit 30 de minute sau oricum până se fierb bine cartofii, amestecând din când în când. Dacă e nevoie, mai adăugaţi apă. Serviţi fierbinte în farfurii adânci.

Gulas din muschi de bou

Gulas din muschi de bou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.