Gulas de varza si carne de porc

Printeaza

Gulas de varza si carne de porc

 Gulas de varza si carne de porc din: pulpa de porc, varza acra, untura, smantana, ceapa, usturoim boia, faina, pasta de ardei, sare, piper, ardei rosu.

 

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 şi 1/2 kg varză acră
  • 150 g untură
  • 450 g smântână
  • 4 cepe
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingură boia
  • l lin­gură făină
  • 1 lingură pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras roşu pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti în jumătate din untură până devine aurie. Adaugi boiaua, carnea, sare după gust, amesteci, torni apă, laşi să fiarbă înăbuşit.

Când carnea este pe jumătate fiartă adaugi pasta de ardei şi mai fierbi totul pe foc mic încă 20 de minute. în acest timp, tai varza fideluţă şi o căleşti în untura rămasă până se înmoaie.

O amesteci apoi cu carnea şi ceapa fierte, pui din nou mâncarea pe foc, presari piper după gust şi adaugi smântână amestecată cu făina.

Laşi mâncarea să mai fiarbă puţin şi o dai deo­parte. O aduci la masă cu ardei iute şi inele de ardei gras roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.