Gulas de vara

Printeaza

Gulas de vara

 Gulas de vara din: rosii, ardei, cartofi, cuscus, chimen, boia, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 roşii
  • 5 ardei
  • 500 g cartofi
  • 3 linguri cuşcuş
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 500 g carne de vită
  • 3 cepe
  • 3 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată cubuleţe, boiaua de ardei şi chimenul, torni 2 căni de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit.

Cureţi în acest timp ustu­roiul, ardeii şi cartofii, pisezi usturoiul, tai ardeii fideluţă şi cartofii cubuleţe şi adaugi legumele în cratiţă când carnea este aproape fiartă. Pui şi cuşcuşul, apă cât să acopere legumele şi carnea şi laşi să fiar­bă.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt şi le adaugi în mâncare după ce au fiert cartofii. Mai laşi să dea în 2-3 clocote, potriveşti de sare şi piper, iar la sfârşit presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.