Gulas de pui cu praz – reteta simpla si gustoasa

Printeaza

Gulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper si sare.

Ingrediente:Gulas_de_pui_cu_praz

  • 500 g piept de pasare
  • 250 g praz
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • boia dulce
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pa­săre. Se curăţă şi se spală prazul şi ardeii.

Se taie carnea în cubuleţe de 2-3 cm, ardeii se taie mărunt, iar prazul în rondele groase de 2-3 cm.

Se înăbuşă pieptul de pasăre în ulei. Se adaugă ardeii şi se stinge totul cu 200 ml apă fierbinte, lăsând apoi să mai fiarbă timp de 20 de minute.

Se adaugă prazul şi se mai lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se toarnă 150 ml apă rece, în care s-au dizolvat în prealabil făina şi pasta de tomate.

Se amestecă mâncarea scuturând cratiţa cu mişcări scurte, pe orizontală.

Când sosul s-a îngroşat, se adaugă sarea şi condi­mentele după gust, se amestecă uşor cu o lingură de lemn, după care se stinge focul.

Gulas de pui cu praz

Gulas_de_pui_cu_praz

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu o portie de gulas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.