Gulas de porc in aluat

Printeaza

Gulas de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca, ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa.

Ingrediente:Gulas_de_porc_in_aluat

  • 3 cepe albe
  • 2 linguri ulei
  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g sunca (dupa preferinta)
  • 250 g ciuperci foarte mici
  • 600 ml supa strecurata de legume
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia (dulce sau iute)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura seminte de susan

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 50 g unt topit si racit
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 ou pentru uns vasul

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci bine cu prosoape absorbante si o tai cubulete.Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins, într-un vas de fontă, amestecând cu grijă să nu se prindă de fundul vasului. Adaugi carnea tăiată cubul eţe şi continui călirea până începe să se rumenească. Adaugi şunca tăiată cubuleţe.

Acoperi carnea cu supă strecurată de legume, adaugi puţină sare şi laşi să fiarbă la foc mic 15 minute. Condimentezi, după gust, cu boia de ardei, sare, piper, pastă de roşii, adaugi ciupercile, pătrunjel verde tocat şi laşi să fiarbă circa 20 de minute.

Intre timp, întinzi pe planşetă o foaie subţire de aluat preparat din ingredientele menţionate. Tai un cerc cu 2 cm mai mare decât circumferinţa vasului în care prepari mâncarea.  Cu ajutorul unei forme rotunde (sau al unui pahar) faci o deschidere în mijlocul foii de aluat, care va servi la eliminarea aburilor în timpul preparăm la cuptor.

Ungi marginea cratiţei cu ou bătut pentru a se lipi mai bine aluatul. Potriveşti foaia peste buza cratiţei şi apeşi uşor ca să se lipească bine. Din aluatul rămas, tai benzi de -2 cm lăţime cu care decorezi capacul. Fanta de la mijloc rămâne liberă.  Ornamentezi cât mai plăcut capacul cu motive florale. La sfârşit, presari seminţe de susan.

Introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute, când „câpăcelul” din aluat este frumos rumenit şi mâncarea este bine scăzută şi aromatizată. O serveşti caldă.

Gulas de porc in aluat

Gulas_de_porc_in_aluat

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.