Gulas de legume

Printeaza

Gulas de legume

Ingrediente:Gulas de legume

  • 70 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 rădăcini de ţelină
  • 425 g roşii conservate
  • 1 cutie de bulion mică
  • 100 ml supă de legume
  • 2 dovlecei
  • 100 g ştiuleţi de porumb mici
  • sare şi piper măcinat

Găluşte:

  • 200 g făină de grâu
  • 100 g făină de porumb
  • 1 ou
  • 100 g brânză Feta
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Incălzeşti uleiul într-o cratiţă mare. Speli, cureţi si tai cepele mărunt. Din usturoi prepari un mujdei. Ţelina o tai felii, apoi o sotezi timp de 3 minute. Adaugi în cratiţă roşiile, bulionul, supa de legume şi le pui la fiert.

Când înepe să clocotească, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă încă 10 minute. Dovleceii îi cureţi şi îi tai cubuleţe, îi scurgi şi îi sărezi. Tai în jumătăţi ştiuleţii de porumb (din conservă) şi îi pui împreună cu dovleceii în cratiţă. Potriveşti de sare şi piper.

Pentru găluşte:

Amesteci făina de grâu, făina de porumb, oul bătut, brânza şi laptele (sau smântână subţire) cu puţin busuioc tocat mărunt. Din compozţie formezi găluşte mici şi le pui cu grijă în mâncare. Acoperi cratiţa cu un capac şi dai la cuptor timp de 30 minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • gulas de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.