Guguluf glazurat cu prune

Printeaza

Guguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de vanilie.

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf sare
  • 70 g drojdie proaspata
  • 175 ml lapte
  • 475 g faina
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 8-10 linguri zahar pudra

pentru umplutura:

  • 500 g prune
  • 150 g nuci

pentru caramel:

  • 100 g zhar
  • 4-5 linguri smantana
  • 4 linguri unt topit
  • scortisoara
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte pentru început maiaua. Se pune drojdia într-un bol şi se amestecă cu puţin lapte călduţ.

Se omogenizează şi se lasă la dospit 30-40 de minute.

Separat, se cerne făina într-un bol, se presară sare şi se topeşte untul. Se adaugă uleiul şi se lasă la temperatura camerei.

Se adaugă ouăle în făină, restul de lapte, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie si maiaua.

Se încorporează uşor şi se frământă până ce se dezlipeşte tot aluatul de pe mâini.

Se lasă să crească la temperatura camerei şi se pregăteşte glazura.

Se caramelizează zahărul şi se pune să fiarbă la baie de aburi. Se adaugă smântâ­nă, untul şi scorţişoara.

Prunele şi nucile se trec prin glazură şi se aşază pe aluatul în­tins.

Se rulează şi se aşază în forma tapetată cu hârtie pentru copt. După ce s-a copt, se toarnă restul de glazură si se serveşte.

Guguluf glazurat cu prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.