Guguluf cu cirese

Printeaza

O reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare.

Ingrediente:Guguluf cu cirese

  • 400 g cireşe
  • 350 g brânză de vaci
  • 450 g făină
  • 7 ouă
  • 5 linguri cu lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu ulei
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la scurs într-o sită cireşele fără sâmburi şi păstrează sucul. Bate ouăle cu uleiul, zahărul, vanilia, făina amestecată cu praf de copt şi laptele la temperatura camerei. Adaugă brânza şi frământă un aluat omogen. întinde-l cu degetele pe masa de lucru înfăinată şi aşază cireşele pe un şir, ca la umplutura de ştrudel.

Rulează cu atenţie şi aşază-l în forma de guguluf unsă cu ulei şi tapetată cu făină ori cu hârtie de copt. Coace 30-40 de minute. Intre timp, dă într-un clocot sucul de cireşe (rămas de la scurs) cu o linguriţă cu zahăr. Serveşte guguluful cu sosul preparat.

Guguluf cu cirese

Guguluf cu cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.