Grisine cu ardei iute si masline

Printeaza

Grisine cu ardei iute si masline din: făină de grâu, drojdie, ulei de măsline/floarea-soarelui, apa, zahar, măsline verzi sau negre, usturoi, ardei iute rosu, ulei.

Grisine_cu_ardei_iute_si_masline

Ingrediente:

  • 600 g făină de grâu
  • 1 pachet mic de drojdie
  • 50 ml ulei de măsline/floarea-soarelui
  • 350 ml apă
  • puţin zahăr

Pentru umplutură:

  • 200 g măsline verzi sau negre
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei mic roşu, puţin iute
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Cerni făina, adaugi celelalte in­grediente pentru aluat şi frămânţi, până ce se desprinde de pe degete. Apoi acoperi vasul şi laşi o oră să stea deoparte.

Toci fin măslinele. Tai cubuleţe ardeiul. într-o tigaie încingi uleiul, adaugi usturoiul şi-l laşi puţin să se călească şi să-şi lase gustul, după care îl scoţi şi-l arunci.

In uleiul din tigaie pui măslinele şr ardeiul tocate. întinzi aluatul pe o planşetă tapetată cu făină, iar pe jumătate din aliîat pui măsli­nele şi acoperi precum filele unei cărţi.

Apoi tai fâşii din aluat şi le răsuceşti, după care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi grisinele cu puţin ulei şi le dai la copt, circa 15 minute.

Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a-şi lăsa surplusul de ulei. Sunt crocante şi bune.

Grisine cu ardei iute si masline

Grisine_cu_ardei_iute_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.