Gris cu lapte

Printeaza

Gris cu lapte

Ingrediente:Gris cu lapte

  • 4 ceşti lapte
  • 4 linguri zahăr
  • vanilie
  • 1 ceaşcă griş
  • unt proaspăt cât o nucă
  • sare
  • 3 Iinguri zahăr pentru glazură

 

 

Mod de preparare:

Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să cadă în ploaie, o ceaşcă nu prea plină de griş, amestecând mereu să nu se facă cocoloşi.

Când grişul începe din nou să fiarbă, se adaugă o bucăţică de unt proaspăt cât o nucă şi un praf de sare.

Se lasă să fiarbă încet, amestecând, circa 15 minute, până ce grişul a absorbit tot laptele.

Se ţine seama că prin răcire compoziţia se întăreşte. Se scoate vanilia. Se udă bine un castron cu apă, se toarnă grişul, se lasă să se răcească.

Se răstoarnă pe o farfurie. Separat, într-o tigaie mică, se ard trei linguri de zahăr.

Cum s-a topit, fără să se înnegrească, se toarnă peste grişul din farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.