Gris cu lapte si fructe

Printeaza

Gris cu lapte si fructe din: lapte, lamaie, zahar vanilat, zahar, sare, gris, ou, zmeura, kiwi, miere, lamaie.

Ingrediente:Gris cu lapte si fructe

  • 500 ml lapte
  • coaja de la 1/2 de lămâie netratată
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 25 g zahăr
  • 1 priză de sare
  • 40 g griş
  • 1 ou
  • 125 g zmeură congelată
  • 2 kiwi
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se dau în clocot laptele, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi cel simplu şi o priză de sare. Se adaugă grisul în ploaie şi se lasă 5 minute să se umfle la foc mic.

Se separă oul. Albuşul se bate spumă, iar gălbenuşul se amestecă cu grisul fierbinte. Se încorporează apoi spuma de albuş. Grisul se toarnă în 4 castronele si se lasă la răcit.
Se lasă zmeura să se de­congeleze într-un castron. Se cojesc cei 2 kiwi, se taie bucăţi şi se amestecă cu zmeura decongelată. Fructele se asezonează cu miere şi cu zeamă de lămâie după gust şi se distribuie peste griş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.