Gris copt

Printeaza

O reteta de gris copt din: lapte, zahar vanilat, gris, oua, faina, ulei si zahar.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g gris
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • 200 g zahar

 

Mod de preparare:

Fierbi grisul în lapte cu 100 g zahăr, iar când s-a întărit, îl torni într-o tavă de inox udată cu apă pentru a lua forma de pătrat, fără să se lipească de tavă.

Laşi grisul să se răcească şi-l tai pătrate. Baţi ouăle întregi şi încingi uleiul în ti­gaie. lei câte un pătrat şi-l treci prin făină, apoi ou, exact ca un şniţel.

Prăjeşti toate pătrăţelele şi le pui într-o tavă tapetată cu şer­veţele absorbante, înainte de servire presari peste pătrăţelele de griş zahăr amestecat cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • gris copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.