Gratin de pâine cu ciuperci

Printeaza

Gratin de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua, smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 felii mari de paine
  • 150-200 g ciuperci champignon
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • 30 g ulei de masline
  • patrunjel
  • 1 ardei iute uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiem ciuperci in felii subturi. Tocam marunt patrunjelul si il presaram peste ciuperci. Taiem paine in felii potrivit de groase (circa 2 cm grosime). Amestecam intr-un vas ouale cu smantana. Daca smantana este foarte groasa, o subtiem cu 2 linguri de lapte. Adaugam in amestec oua, sare si piper dupa gust.

Inmuiem feliile de paine pe ambele parti in amestecul de ou si smantana. Tapetam o forma cu putin unt, asezam o felie de paine aproape vertical in forma, iar deasupra feliei asezam cateva felii de ciuperci. Adaugam putin patrunjel tocat. Asezam in tava o lata felie de paine inmiata in amesteculd e ou si smantana, peste care punem felii de ciuperci.

Facem aceste straturi alternative pana terminam painea si ciupercile. Inainte de-a baga forma la cuptor, ungem cu o pensula feliile de paine si ciupercile cu putin ulei de masline si adaugam un ardei mic iute rosu sfaramat. Coacem gratinul la 180 grade, cuuptor preincalzit pentru 15-20 de minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasa sa se racoreasca cateva minute si apoi servim.

Gratin de pâine cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.