Gratin de pui cu smantana si spanac

Printeaza

Gratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci.

 

Ingrediente:Gratin_de_pui_cu_smantana_si_spanac

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g cartofi, taiati felii subtiri
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml concentrat vegetal de pui sau legume
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 frunza de dafin
  • 400 g carne de pui ramasa de la friptura
  • 250 ml smantana
  • 250 g spanac, fiert, bine scurs
  • 25 g pesmet
  • 25 g Parmezan, ras
  • 25 g nuci tocate

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Adauga cartofii, ceapa si usturoiul si caleste-le 12-15 min, acoperite cu un capac, pana se inmoaie legumele si se rumenesc usor.

Mareste flacara si adauga vinul alb si concentratul vegetal, lasa sa dea in clocot, apoi adauga mustarul si frunza de dafin

. Redu flacara si fierbe la foc mic 10 min pana cand scade la doua treimi.

Incinge grill-ul la mediu. Adauga carnea de pui in tigaie si fierbe la foc mic inca 10 min, pana se patrunde.

Incorporeaza smantana si spanacul si pune din nou pe foc. Asezoneaza dupa gust si pune totul intr-un vas.

Amesteca pesmetul, parmezanul si nucile. Presara peste pui, pune vasul sub grill si lasa-l pana se rumeneste.

 

Gratin de pui cu smantana si spanac

Gratin_de_pui_cu_smantana_si_spanac

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Delicios arata gratinul asta de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.