Gratin de cartofi la cuptor

Printeaza

Gratin de cartofi la cuptor din: cartofi, oua, telemea, smantana, unt, marar, usturoi, sare, piper, boia.

Ingrediente:Gratin de cartofi la cuptor

  • 1kg cartofi fierti in coaja
  • 4 oua fierte
  • 200g telemea de oaie
  • 250g smantana
  • putin unt
  • marar
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua.

Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. .

Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast.

Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.