Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

Printeaza

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare.

Ingrediente:Gratin_de_broccoli_si_cartofi_cu_praz_si_telina

  • 500 g fire de prez subtiri, feliate
  • 300 g broccoli, taiat in buchetele
  • 3 tulpini de telina Apio, feliate
  • 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete
  • 85 g de unt
  • 170 g iaurt degresat
  • 850 ml lapte semidegresat
  • 75 g faina
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 lingurita de mustar cu boabe
  • 300 g de cheddar (sau cascaval), ras
  • 1 mana de mazare cogelata

 

Mod de preparare:

Asaza o cratita cu apa si putina sare si adu-o a punctul de fierbere. Pune prazul, broccoli si telina intr-un recipient pentru gatit la abur. Adauga cartofii in apa clocotita si lasa-i sa fiarba timpd e 20 de minute, acoperiti cu recipientul pentru gatit la aburi in care se afla restul legumelor. Scuge cartofii, apoi zdrobeşte-i, asezonează-i şi amestecă-i cu 25g de unt şi cu tot iaurtul.

Intre timp, pune laptele într-o crăticioară, adaugă făina, muştarul şi untul rămas. Aşază crăticioara pe foc mediu şi amestecă încontinuu cu un tel, până se omogenizează şi se îngroaşă, încorporează jumătate din cantitatea de cheddar şi asezonează.

Ia crăticioara de pe foc. Toarnă peste ele sosul, adaugă piureul de cartofi şi presară cheddarul rămas.  Pune in cuptor, pana cand incep sa bolboroseasca.

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

Gratin_de_broccoli_si_cartofi_cu_praz_si_telina

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Merita incercat gratinul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.