Gratin de cartofi cu usturoi

Printeaza

Gratin de cartofi cu usturoi: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3 linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6 căţei de usturoi, tocat, şi ceapa.

Aşaza deasupra 3 roşii tăiate felii.

Toarnă deasupra 150 ml smântână şi 4 linguri lapte, acoperă cu folie şi dă la cuptor 1 oră. îndepărtează folia, presară 40 g parmezan răzuit şi dă din nou la cuptor 20 de min, până când se rumeneşte.

Gratin de cartofi cu usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară   Mod de […]

 

Gratin de cartofi cu spanac

Gratin de cartofi cu spanac

Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente:  450 g cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150 ml smantana 250 ml lapte 225 g spanac 115 g branza cheddar, rasa 40 g nuci de pin sare si piper […]

 

Garnitura de cartofi cu cascaval

Gratin de cartofi cu smantana

Gratin de cartofi cu smantana din: cartofi, smantana, sare, piper, branza, ulei, ceapa, rosie, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiaţi în jumătate pe lungime sau în sferturi 300 ml smântână 90 g brânză parmezan, rasă fin sare şi piper negru măcinat 125 g brânză camembert 1/2 linguri cu ulei 1  legătură de ceapă verde, tăiată 1 […]

 

Cartofi gratinati cu leurda

Cartofi gratinati cu leurda

Cartofi gratinati cu leurda din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g leurdă 150 g caşcaval ras 1/2 l lapte 3 ouă 50 g unt sare şi piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.