Graten cu piure de cartofi si crenvusti

Printeaza

O reteta de graten cu piure de cartofi si crevursti din: cartofi, praz, crenvursti, unt, faina, supa, lapte si hrean cu smantana.

Ingrediente:Graten cu piure de cartofi si crenvusti

  • 1,2 kg cartofi
  • 2 fire de praz
  • 500 g crenvursti (sau polonez, mai gros decat crenvursti i)
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 300 ml supa (instant)
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri hrean ras cu smantana (din borcan)

 

Mod de preparare:

Cureti cartofii, ii tai cuburi si ii fierbi in apa sarata circa 15 minute.  Intre timp tai prazul rondele, cureti mezelul de pielita si il tai felii de circa 0,5 cm.  Infierbanti untul intr-o tigaie, prajesti mezelul pe ambele parti si il scoti din tigaie.

In untul ramas pui prazul, il calesti, presari deasupra faina, apoi adaugi supa si 200 ml lapte.  Lasi sa fiarba putin, sarezi, piperezi si adaugi si hreanul.  Apoi pui si mezelul prajit si mai lasi cateva minute si iei tigaia de pe foc.

Cartofii fierti ii scurgi de apa, ii zdrobesti si faci un piure, adaugand 1 lingura de unt si 150 ml lapte clocotit (asta e “secretul” sa obtii un piure fin, cremos -laptele clocotit).
Daca mai e nevoie, mai adaugi sare.

Ungi o forma de ceramica sau de yena cu unt, intinzi piureul, facand cu lingura cateva “santulete” de-a curmezisul, pe care le umpli cu amestecul prajit.  Topesti 1 lingura de unt cu care stropesti piureul si dai la cuptor timp de 25 de minute.

Graten cu piure de cartofi si crenvusti

Graten cu piure de cartofi si crenvusti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.