Gratar coreean (Bulgogi)

Printeaza

Gratar coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan, ulei de susan, piper.

Gratar_coreean

Gratar coreean

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • puţină pudră de nucă
  • sos pentru carnea de vită
  • 4 linguri cu sos de soia maturat
  • 4 linguri cu suc de pere
  • două linguri cu zahăr
  • o linguriţă cu suc de ghimbir
  • o lingură şi jumătate cu miere
  • o lingură cu ceapă verde tocată
  • o lingură şi jumătate cu usturoi pisat
  • o lingură cu sare de susan
  • o lingură cu ulei de susan
  • o jumătate de linguriţă cu piper

 

Mod de preparare:

Se şterge orice urmă de sânge de pe carnea de vită, se îndepărtează muşchiul şi grăsimea şi se taie în bucăţi de 10 centimetri lungime şi 5 centimetri grosime de-a lungul fibrei. Se marinează carnea într-un amestec de suc de pere, zahăr şi suc de ghimbir.

Gratar_coreean_7

Se amestecă restul de ingrediente pentru sos şi se toarnă peste carne, presând carnea cu mâna ca să se acopere cu marinată. Se lasă carnea să stea 30 de minute sau mai mult, se scoate şi se pune pe o tablă încinsă ca să se frigă, apoi se întoarce şi pe cealaltă parte. Se scoate pe un platou şi se presară cu pudra de nuci.

Gratar_coreean_8

Gratar coreean

Gratar_coreean_2

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.