Granita de pepene rosu si cirese

Printeaza

Granita de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de lamaie.

Ingrediente:Granita_de_pepene_rosu_si_cirese

  • 600 g pepene rosu
  • 200 g zahar
  • 200 g cirese
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Alegi cireşe bine coap­te. Cureţi miezul de pepe­ne de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le pui peste miezul de pepene verde. Amesteci puţin, pentru ca zahărul să se topească în zeama pe care şi-au lăsat-o fructele.

Treci amestecul printr-o sită fină, pasând foarte bine, iar în pasta rezultată, torni zeama de lămâie şi omogenizezi.

Pui zeama într-o tăviţă, la congelator. Când înce­pe să se întărească, ames­teci cu furculiţa, în toată masa şi introduci din nou tăviţa în congelator. Repeţi operaţia de trei ori. Serveşti graniţa în cupe şi ornezi cu cireşe şi cubuleţe de pepene.

Granita de pepene rosu si cirese

Granita_de_pepene_rosu_si_cirese

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Iordan Claudia

    Mi se pare complicata reteta asta de granita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.