Granita de pepene rosu si cirese
PrinteazaGranita de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de lamaie.
- 600 g pepene rosu
- 200 g zahar
- 200 g cirese
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Alegi cireşe bine coapte. Cureţi miezul de pepene de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le pui peste miezul de pepene verde. Amesteci puţin, pentru ca zahărul să se topească în zeama pe care şi-au lăsat-o fructele.
Treci amestecul printr-o sită fină, pasând foarte bine, iar în pasta rezultată, torni zeama de lămâie şi omogenizezi.
Pui zeama într-o tăviţă, la congelator. Când începe să se întărească, amesteci cu furculiţa, în toată masa şi introduci din nou tăviţa în congelator. Repeţi operaţia de trei ori. Serveşti graniţa în cupe şi ornezi cu cireşe şi cubuleţe de pepene.
Granita de pepene rosu si cirese
Pofta buna!
Mi se pare complicata reteta asta de granita