Gramajoare de vinete

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de vinete, sunca, cepa rosie, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare Gramajoare de vinetesi piper.

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 150 g şuncă
  • 100 g orez
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g smântână
  • 4 felii de caşcaval
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în 400 ml apă cu sare, pe foc mic Speli pătrunjelul, îl tai mărunt, îl căleşti într-o lingură de ulei încins presari puţină sare, adaugi orezul fiert şi mai laşi pe foc câteva minute. Tai vânătă în 4 rondele groase, le presari cu sare şi le laş 15 minute deoparte să se scurgă.

Cureţi ceapa, o tai mărunt, tai cubuleţe şunca şi le amesteci cu orezul şi smântână. Ştergi vinetele cu un şerveţel de hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Aşezi feliile de vinete prăjite într-o tavă şi pui pe fiecare o parte din compoziţia de orez şi câte o felie de caşcaval. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minu­te, după care scoţi folia şi mai laşi la cuptor 5-10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.